# The Insolvency (Amendment) Rules (Northern Ireland) 2006, Article 2: Interpretation


(1) In these Rules—
“the commencement date” means the date referred to in Rule 1 of these Rules;
references to “the principal Rules” are to the Insolvency Rules (Northern Ireland) 1991 and a reference to a rule, Schedule or form by number alone means the rule, Schedule or form so numbered in the principal Rules;
“the Order” means the Insolvency (Northern Ireland) Order 1989.
(2) These Rules shall be construed as one with the principal Rules.
(3) A reference to a “pre commencement bankruptcy” is a reference to a bankruptcy where the bankruptcy order was made before the commencement date and the bankrupt does not receive his discharge before that date.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/nisr/2006/47/article/2 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/insolvency-amendment-rules-northern-ireland-2006/article-2
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

