# The Local Elections (Communities) (Welsh Forms) Order 2007, Article 3: Interpretation


In this Order—
“the 2006 Rules” means the Local Elections (Parishes and Communities) (England and Wales) Rules 2006;
“community council election” means an election of councillors conducted under the 2006 Rules in Wales;
“elected mayor” has the same meaning as in section 39 of the Local Government Act 2000;
“European Parliamentary election” shall have the same meaning as in section 27(1) of the Representation of the People Act 1985;
“mayoral election” means an election conducted in accordance with rules made under section 44 of the Local Government Act 2000 for the return of an elected mayor;
“principal area election” means an election conducted under the Local Elections (Principal Areas) (England and Wales) Rules 2006;
“relevant election or referendum” means one or more of the following—
(a) a Parliamentary election;
(b) a European Parliamentary election;
(c) a principal area election;
(d) a mayoral election; and
(e) a referendum,
the poll at which is taken together with the poll at a community council election; and
“referendum” means a referendum conducted in accordance with regulations made under section 45 of the Local Government Act 2000.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/uksi/2007/1013/article/3 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/local-elections-communities-welsh-forms-order-2007/article-3
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

