# Local Government (Wales) Act 1994, Section 64: Interpretation.

Extent: E+W

(1) In this Act—
“the 1972 Act” means the Local Government Act 1972;
“the Commission” means the Staff Commission for Wales or Comisiwn Staff Cymru;
...
“financial year” means the period of twelve months beginning with 1st April;
“new”, in relation to any area or authority, means an area or authority established by or under this Act;
“old authority” means an authority which ceases to exist as a result of this Act;
“the planning Act” means the Town and Country Planning Act 1990;
“prescribed” means prescribed by an order or by regulations made by the Secretary of State;
“preserved county” means any county created by the 1972 Act as a county in Wales, as that county stood immediately before the passing of this Act but subject to any provision of this Act, or made under the 1972 Act, redrawing its boundaries;
...
(2) A county borough established by this Act shall not be treated as a borough for the purposes of any Act passed before 1st April 1974.
(3) Subject to the provisions of this section, this Act and the 1972 Act shall be construed as one.
(4) Subject to any provision to the contrary, in any amendment of an enactment made by or under this Act “Wales” has the same meaning as in section 269 of the 1972 Act.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/ukpga/1994/19/section/64 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/local-government-wales-act-1994/section-64
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

