OpenLegislation

Article 2

Original text. Later amendments are not shown.

(1)

The Interpretation Act 1889 applies to the interpretation of this order as it applies to the interpretation of an Act of Parliament.

(2)

In this order—

  • “the Act” means the London Government Act 1963;

  • “borough functions”, in relation to any area, means functions exercisable on and after 1st April 1965 by the council of the London borough constituting or including the area or the Common Council, as the case may be;

  • “the City” means the City of London;

  • “the Common Council” means the Common Council of the City of London;

  • “county functions” means functions exercisable on and after 1st April 1965 by the county council of Hertfordshire or Surrey, as the case may be;

  • “Greater London functions” means functions exercisable in Greater London on and after 1st April 1965 by the Greater London Council;

  • “inner London borough” means the London borough of Camden, Green wich, Hackney, Hammersmith, Islington, Kensington and Chelsea, Lambeth, Lewisham, Southwark, Tower Hamlets, Wandsworth or West minster;

  • “officer” includes the holder of any place, situation or employment; and

  • “outer London borough” means a London borough which is not an inner London borough.

(3)

In this order, any provision for the transfer of an officer to the Greater London Council shall, in relation to any such officer who would be employed by such council solely for the purposes of their functions as a local education authority, be construed as a reference to the Inner London Education Authority.

(4)

In this order, unless the context otherwise requires, references to any enactment shall be construed as references to that enactment as amended, extended or applied by or under any other enactment or by this order.

(5)

Any reference in this order to a numbered article or schedule shall, unless the reference is to an article or schedule of a specified order, be construed as a reference to the article or schedule bearing that number in this order.

(6)

Any reference in any article of this order to a numbered paragraph shall, unless the reference is to a paragraph of a specified article, be construed as a reference to the paragraph bearing that number in the first-mentioned article.