# London Local Authorities Act 2000, Section 2: Interpretation


In this Act, except as otherwise expressly provided or unless the context otherwise requires—
“authorised officer” means an officer of a participating council authorised by the council in writing to act in relation to the relevant provision of this Act;
“functions” includes powers and duties;
“participating council” means the common council in its capacity as a local authority and the council of any London borough other than Barnet; and “borough”, “City” and “council” shall be construed accordingly.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/ukla/2000/7/section/2 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/london-local-authorities-act-2000/section-2
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

