# The Magistrates' Courts (Children and Young Persons) Rules 1988, Article 2: Interpretation.


(1) Subject to rule 29 of these Rules, in these Rules the following expressions have the meanings hereby respectively assigned to them, that is to say:—
“the Act of 1933” means the Children and Young Persons Act 1933;
“the Act of 1963” means the Children and Young Persons Act 1963;
“the Act of 1969” means the Children and Young Persons Act 1969;
“the Act of 1980” means the Child Care Act 1980;
“the Act of 1986” means the Children and Young Persons (Amendment) Act 1986;
“child” means a person under the age of fourteen;
“court” means a juvenile court except that in Part VII it means a magistrates' court, whether a juvenile court or not;
“register” means the separate register kept for the juvenile court pursuant to rule 37 of these Rules;
“young person” means a person who has attained the age of fourteen and is under the age of seventeen.
(2) In these Rules, unless the context otherwise requires, any reference to a rule, Part or Schedule shall be construed as a reference to a rule contained in these Rules, a Part thereof or a Schedule thereto, and any reference in a rule to a paragraph shall be construed as a reference to a paragraph of that rule.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/uksi/1988/913/article/2 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/magistrates-courts-children-and-young-persons-rules-1988/article-2
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

