# The Marriages (Approved Premises) Regulations 1995, Regulation 2: Interpretation


(1) In these Regulations, unless the context otherwise requires:—
“the Act” means the Marriage Act 1949;
“applicant” means an applicant for approval and “application” shall be construed accordingly;
“approval” means approval of premises for the solemnization of marriages in pursuance of section 26(1)(bb) of the Act and “approved premises” shall be construed accordingly;
“authority” in relation to any premises means the body which is the local authority for the area in which those premises are situated, being one of the bodies specified as such by section 46A(3) of the Act;
“holder of an approval” means the person on whose application the approval was granted or a person who is deemed to be the holder of an approval under regulation 7(2);
“premises” means a permanently immovable structure comprising at least a room, or any boat or other vessel which is permanently moored;
“proper officer” means the proper officer referred to in section 13(2)(h) of the Registration Service Act 1953;
“qualification” in relation to a responsible person or his deputy has the meaning given by paragraph 1 of Schedule 2 and “qualified” shall be construed accordingly; and
“responsible person” has the meaning given by paragraph 1 of Schedule 2.
(2) In these Regulations, unless the context otherwise requires—
(a) any reference to a numbered regulation or Schedule is a reference to the regulation or Schedule bearing that number in these Regulations; and
(b) any reference in a regulation to a numbered paragraph is a reference to the paragraph in that regulation bearing that number.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/uksi/1995/510/regulation/2 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/marriages-approved-premises-regulations-1995/regulation-2
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

