# The Meters (Certification) Regulations 1990, Regulation 2: Interpretation


(1) In these Regulations–
“the Act” means the Electricity Act 1989;
“approved” means approved by or under regulations made under paragraph 2 of Schedule 7 to the Act;
“authorised examiner” means a person who is authorised in accordance with regulation 6;
“authorised manufacturer” means a person who is authorised in accordance with regulation 4;
“authorised repairer” means a person who is authorised in accordance with regulation 5;
“directions” means any directions issued by the Director under paragraph 6(1) of Schedule 7 to the Act;
“meter examiner” means a person appointed under paragraph 4 of Schedule 7 to the Act;
“permitted margins of error” means the margins of error referred to in regulation 8.
(2) Unless the context otherwise requires, any reference in these Regulations to a numbered regulation or Schedule is a reference to the regulation in or the Schedule to these Regulations bearing that number; and any reference in a regulation or a Schedule to a numbered paragraph is a reference to the paragraph of that regulation or Schedule bearing that number.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/uksi/1990/792/regulation/2 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/meters-certification-regulations-1990/regulation-2
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

