OpenLegislation

Rule 29 Interpretation

Original text. Later amendments are not shown.

Where any period of time for doing an act is specified in these Rules, a practice direction or a judgment or order of the court or tribunal—

(a)

if the period is specified as a number of days either from or to a specified date, the specified date does not count as one of the days;

(b)

if the period is specified as 5 days or less, any of those days which falls on a Saturday or Sunday, Christmas Day, Good Friday or a bank holiday under section 1 of the Banking and Financial Dealings Act 1971f1 is not included;

(c)

the last date provided in a judgment or order for doing an act must, wherever practicable, be expressed as a calendar date, and include the time of day by which the act must be done;

(d)

if “month” is specified, it means a calendar month.

Annotations

Footnotes

f1

1971 c. 80.