OpenLegislation

Section 2 Interpretation

Original text. Later amendments are not shown.

In these byelaws—

  • “Appointed Person” means the Crown servant who has been appointed by the Secretary of State for Defence to be responsible for the Controlled Area;

  • “Controlled Area” means the area of land that is coloured blue on maps 1 and 2 set out in Schedule 1;

  • “headquarters” means a headquarters or organisation designated by an Order in Council under section 1 of the International Headquarters and Defence Organisations Act 1964f1;

  • “invalid carriage” means an invalid carriage as defined in section 20 of the Chronically Sick and Disabled Persons Act 1970f2 that complies with the prescribed requirements and is used in accordance with the prescribed conditions set out in regulationsf3 made by the Minster of Transport under section 20 of that Act;

  • “lawful user” means any constable, Crown servant, member of a visiting force or headquarters or person in possession of a written permission from the Appointed Person;

  • “motor vehicle” does not include an invalid carriage;

  • “offensive weapon” means any article—

    1. (a)

      made or adapted for use for causing injury to persons, animals or birds or for trapping animals or birds; or

    2. (b)

      intended by the person having it with him for such use or for threatening such use by him or by some other person;

  • “short lead” means a lead of fixed length and of not more than two metres;

  • “service authorities” means naval, military or air force authorities; and

  • “visiting force” means any body, contingent or detachment of the forces of a country for the time being present in the United Kingdom on the invitation of Her Majesty’s Government in the United Kingdom and any member of the civilian component of that force as defined in section 10 of the Visiting Forces Act 1952f4.

Annotations

Footnotes

f1

1964 c. 5.

f2

1970 c. 44.

f3

The current regulations are the Use of Invalid Carriages on Highways Regulations 1988 (S.I. 1988/2268) for invalid carriages manufactured on or after 30 January 1989 and the Use of Invalid Carriages on Highways Regulations 1970 (S.I. 1970/1391) for carriages manufactured before that date.

f4

1952 c. 67.