# The Planning (General Permitted Development) Order (Northern Ireland) 2015, Part 33: DEMOLITION OF BUILDINGS


Class A
Permitted development
A.
Any building operation consisting of the demolition of a building.
Development not permitted
A.1
Development is not permitted by Class A if the building is in an area of townscape character or an area of village character except any such building—
(a) the demolition of which is required or permitted to be carried out under any statutory provision;
(b) the demolition of which is required to be carried out by virtue of an obligation arising under an agreement made under section 76 of the 2011 Act; or
(c) included in a vesting order under Article 48 or 87 of the Housing (Northern Ireland) Order 1981 .
Interpretation of Part 33
A.2
For the purposes of Part 33—
“area of townscape character” means—
(a)an area designated as such in a departmental development plan or in a local development plan prepared under Part 2 of the 2011 Act or a draft of such a plan; or
(b)any other area described as such in a direction under section 23(3)(f) and (g) of that Act;
“area of village character” means an area designated as such in a departmental development plan or in a local development plan prepared under Part 2 of the 2011 Act or a draft of such a plan;
“departmental development plan” has the same meaning as in the Schedule to the Planning (Local Development Plan) Regulations (Northern Ireland) 2015 .

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/nisr/2015/70/schedule/part/33 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/planning-general-permitted-development-order-northern-ireland-2015/schedule/part-33
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

