# The Plant Health (Export Certification) (Scotland) Order 2004, Article 2: Interpretation


(1) In this Order–
“certificate” means a phytosanitary certificate or a reforwarding phytosanitary certificate;
“inspector” means any person authorised by the Scottish Ministers to be an inspector for the purposes of the Plant Health (Great Britain) Order 1993;
“phytosanitary certificate” means a certificate duly completed either in the form set out in Schedule 14 to the Plant Health (Great Britain) Order 1993 or the equivalent written in a language other than English;
“premises” includes any land, building, vessel, vehicle, aircraft, hovercraft or freight container;
“reforwarding phytosanitary certificate” means a certificate duly completed either in the form set out in Schedule 15 to the Plant Health (Great Britain) Order 1993 or the equivalent written in a language other than English;
“soil” includes any medium used for the growing of plant material and “soil sample” shall be construed accordingly.
(2) Where a fee is prescribed in this Order in relation to an inspection, examination or test as well as the issue of a certificate, the refusal to issue a certificate by reason of the results of the inspection, examination or test being unsatisfactory shall not affect the amount of the fee payable.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/ssi/2004/248/article/2 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/plant-health-export-certification-scotland-order-2004/article-2
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

