Regulation 4 Interpretation
In these Regulations, unless the context otherwise requires—
-
“the appropriate officer” means—
- (a)
where the member concerned is a member of the metropolitan police force or the City of London police force, an assistant commissioner in that police force;
- (b)
in any other case, an assistant chief constable;
- (a)
-
“appropriate standard” means the standard set out in the Code of Conduct;
-
“the Assistant Commissioner”, in relation to the metropolitan police force, means the assistant commissioner for the time being authorised under section 8 of the Metropolitan Police Act 1856f1;
-
“Authority” means the Police Complaints Authority;
-
“Code of Conduct” means the code of conduct contained in Schedule 1;
-
“complaint” has the meaning assigned to it by section 65 of the 1996 Act;
-
“an interested party” means a witness or any person involved in the conduct which is the subject of the case or who otherwise has a direct interest in the case;
-
“member concerned” means the officer in relation to whose conduct there has been a report, complaint or allegation;
-
“police force concerned” means, in relation to a person whose conduct is the subject of a report, complaint or allegation, the police force of which he is a member; and any reference to the chief officer concerned is a reference to the chief officer of that force;
-
“supervising officer” means the officer appointed under regulation 7 to supervise the investigation of the case; and
-
“the 1996 Act” means the Police Act 1996.
In these Regulations, unless the context otherwise requires, any reference to a regulation or Schedule shall be construed as a reference to a regulation or Schedule contained in these Regulations.
Annotations
Footnotes
- f1