OpenLegislation

Article 10 Interpretation of “relevant new PCT” in relation to the dividing PCTs for the purposes of performers lists

Original text. Later amendments are not shown.

(1)

For the purposes of articles 8 and 9, so far as relating to performers lists, the relevant new PCT in relation to the dividing PCTs shall be determined in accordance with this article.

(2)

In relation to a practitioner whose name was included in a performers list—

(a)

the relevant new PCT is that new PCT with which the practitioner has, by virtue of an order made under paragraph 20 of Schedule 5A to the Act (Dissolution), a contract for the provision of primary medical services or primary dental services, as the case may be; or

(b)

except as provided for in paragraph (4), if the practitioner is not party to such a contract, or he is party to such a contract with more than one new PCT, the relevant new PCT is that new PCT which—

(i)

is established for an area which includes part of the area for which the old PCT, in whose performers list the practitioner’s name was included, was established; and

(ii)

has been nominated as the relevant new PCT by the practitioner on or before 31st August 2006 in a written notification addressed to the old PCT in whose performers list the practitioner’s name was included.

(3)

Where paragraph (2)(b) applies and no nomination was made by the practitioner in accordance with paragraph (2)(b)(ii), article 14 shall apply.

(4)

In relation to a practitioner who is described in paragraph (2)(b) and in respect of whom there is an ongoing matter, article 14 shall apply.