# The Primary Care Trusts (Establishment and Dissolution) (England) Order 2006, Article 2: Interpretation of “relevant new PCT” for the dividing PCTs


(1) For the purposes of articles 8 and 9, the relevant new PCT in relation to the dividing PCTs shall be determined in accordance with articles 10 to 14.
(2) For all other purposes and subject to the provisions of paragraph (3), in relation to that part of the area for which the dividing PCT was established which is specified in column (2) of Schedule 3, the relevant new PCT is the new PCT which is specified in column (3) of that Schedule in relation to that part.
(3) If, in applying paragraph (2) to a particular matter, there is more than one relevant new PCT in relation to a dividing PCT and it is necessary or expedient for the matter to be dealt with by a single new PCT, the new PCTs involved shall agree between themselves as to which of them is the relevant new PCT in relation to that matter.
(4) In any case where the new PCTs involved are unable to agree between themselves in accordance with paragraph (3) as to whether it is necessary or expedient for a single new PCT to deal with a matter, or as to which of them is the relevant new PCT in relation to a matter—
(a) the Strategic Health Authority in whose area those new PCTs' areas are situated; or
(b) if there is more than one such Authority, those Authorities acting together;
shall determine the issue.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/uksi/2006/2072/article/2 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/primary-care-trusts-establishment-and-dissolution-england-order-2006/article-2
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

