# Rating (Caravan Sites) Act 1976, Section 6: Interpretation.


For purposes of this Act—
(a) “caravan” has the same meaning as it has for purposes of Part I of the Caravan Sites and Control of Development Act 1960;
(b) “caravan site” means any land in respect of which a site licence is required under Part I of the Caravan Sites and Control of Development Act 1960 or Part 2 of the Mobile Homes (Wales) Act 2013, or would be so required if paragraph 4 and paragraph 11 of Schedule 1 to the Caravan Sites and Control of Development Act 1960 or paragraph 4 and paragraph 11 of Schedule 1 to the Mobile Homes (Wales) Act 2013 (exemption of certain land occupied and supervised by organisations concerned with recreational activities and of land occupied by local authorities) were omitted;
(c) a caravan pitch is a “pitch for a leisure caravan” if in accordance with any licence or planning permission regulating the use of the caravan site a caravan stationed on the pitch is not allowed to be used for human habitation throughout the year;
(d) “site operator” means the person who is for purposes of Part I of the Caravan Sites and Control of Development Act 1960 the occupier of the caravan site or is for purposes of the Mobile Homes (Wales) Act 2013 the owner of the caravan site.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/ukpga/1976/15/section/6 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/rating-caravan-sites-act-1976/section-6
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

