# The School Governance (Constitution) (England) Regulations 2007, Regulation 3: Interpretation


(1) In these Regulations—
“EA 1996” means the Education Act 1996;
“SSFA 1998” means the School Standards and Framework Act 1998;
“EA 2002” means the Education Act 2002;
“parent” includes any individual who has or has had parental responsibility for, or cares or has cared for, a child or young person under the age of 18; and
“qualifying foundation school” means a foundation or a foundation special school which has a foundation established otherwise than under SSFA 1998, and whose instrument of government provides for the majority of governors to be foundation governors appointed by the foundation.
(2) Any reference in these Regulations to—
(a) the governing body or to the governing body of a school is a reference to the governing body of any maintained school to which the provision applies;
(b) a governor is a reference to a member of a governing body of any school to which the provision applies;
(c) the local education authority is a reference to the local education authority that maintains the school; and
(d) a foundation or to a school having a foundation is to be read in accordance with section 21 of SSFA 1998.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/uksi/2007/957/regulation/3 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/school-governance-constitution-england-regulations-2007/regulation-3
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

