Regulation 6 InterpretationI1
England and Wales
In these Regulations the expression “special constable” means a special constable appointed for a police area in England and Wales and a reference to duty is a reference to duty as such a special constable.
In these Regulations a reference to the chief constable or deputy chief constable is, in relation to a special constable, a reference to the chief constable or, as the case may be, the deputy chief constable for the area for which the special constable is appointed, except that, in relation to a special constable appointed for the metropolitan police district or the City of London, such a reference shall be construed as a reference to the commissioner of police or an assistant commissioner of police of the metropolis or, as the case may be, City of London.
The Interpretation Act 1889 shall apply for the interpretation of these Regulations as it applies for the interpretation of an Act of Parliament.
Annotations
Commencement
- I1
Reg. 6 in force at 1.4.1965, see reg. 8