# The Teacher Training Incentive (Wales) Regulations 2000, Regulation 2: Interpretation


In these Regulations —
“accredited institution” (“sefydliad achrededig”) means an institution accredited by the Higher Education Funding Council for Wales as a provider of courses satisfying such provisions as to curricula and other criteria as may be from time to time specified by the National Assembly;
“maintained school” (“ysgol a gynhelir”) means a community, foundation or voluntary school or a community or foundation special school (within the meaning of the School Standards and Framework Act 1998 );
“the National Assembly” (“y Cynulliad Cenedlaethol”) means the National Assembly for Wales;
“post-graduate teacher training course” (“cwrs ôl-raddedig o hyfforddiant athrawon”) means a post-graduate course of initial training for teachers which –
(a) is provided at an accredited institution in Wales; and
(b) leads to a person who completes it successfully becoming a qualified teacher;
“qualified teacher” (“athro neu athrawes gymwysedig”) means a person who –
(a) is a qualified teacher in accordance with provision made by or under regulations made for either Wales or England under section 218 of the Education Reform Act 1988; or
(b) is determined to be a qualified teacher by the National Assembly or the Secretary of State in accordance with any provision so made.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/wsi/2000/2560/regulation/2 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/teacher-training-incentive-wales-regulations-2000/regulation-2
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

