Article 2 Interpretation
In this Order:
-
“to acquire” in relation to controlled goods, means to buy, hire, borrow or to accept them as a gift; and cognate expressions shall be construed accordingly;
-
“the Act” means the Export Control Act 2002;
-
“the Commissioners” means the Commissioners of Customs and Excise;
-
“controlled goods” means goods used and unused, specified in Schedule 1 to the Export of Goods, Transfer of Technology and Provision of Technical Assistance (Control) Order 2003f1, the transfer, acquisition or disposal, of which are prohibited by this Order, but does not include goods which are “restricted goods”. For the avoidance of doubt, “controlled goods” does not include software and technology;
-
“country” includes territory;
-
“customs and excise Acts” has the same meaning as in section 1 of the Customs and Excise Management Act 1979f2;
-
“to dispose of” in relation to controlled goods, means to sell, let on hire, lend or to give them as a gift; and cognate expressions shall be construed accordingly;
-
“prescribed sum” has the same meaning as in the Customs and Excise Management Act 1979;
-
“restricted goods” means goods, both used and unused, specified in the Schedule to this Order and which would otherwise be “controlled goods”, the supply and delivery of which are prohibited by this Order;
-
“a third country” means any country that is not the United Kingdom or the Isle of Man;
-
“transfer” means to move controlled goods over which one has rights of disposal from one third country to another third country;
-
“in transit” means any controlled goods imported into the United Kingdom or the Isle of Man for transit or transhipment.
Any reference in this Order to time after an event is a reference to a period of that length of time beginning on the day after that event.