# The Weights and Measures (Packaged Goods) Regulations 2006, Regulation 2: Interpretation


In these Regulations—
“batch” means a group of packages selected in accordance with the provisions of Schedule 2 for the purposes of conducting a reference test;
“bread” means bread in the form of single loaves (whether or not sliced);
“cosmetic product” has the meaning given by Article 2 of Regulation (EC) No 1223/2009 of the European Parliament and of the Council on cosmetic products (recast) as amended from time to time;
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
“the E-mark” means a letter `e', at least 3 mm high, having the form shown in Schedule 4;
“food” has the meaning set out in Article 2 of Regulation (EC) No 178/2002;
“importer” means, in relation to a package or outer container, the person by whom, or on whose behalf, the package or outer container is brought into the United Kingdom;
“inspector” means an inspector of weights and measures appointed under section 72(1) of the 1985 Act;
“knitting yarn” means knitting yarn consisting of natural fibres (whether animal, vegetable or mineral), chemical fibres, or a mixture of such fibres;
“labelling requirements” means the requirements set out in regulations 5(1)(a), 5(2), 6(1)(a), 6(1)(b), 6(2), 7, 8(1) and 8(3)(d);
“local weights and measures authority” has the same meaning as in section 69 of the 1985 Act;
“mass caterer” means any establishment (including a vehicle or a fixed or mobile stall), such as restaurants, canteens, schools, hospitals and catering enterprises in which, in the course of a business, food is prepared to be ready for consumption by the final consumer;
...
“negative error” means the quantity by which the contents of a package are less than the nominal quantity;
“nominal quantity” means the weight or volume marked on or in respect of a package pursuant to regulation 5(1)(a) or 6(1)(a), or entered in a record made under regulation 5(2) or 6(2) or, in the case of pre-packed food, the net quantity as required under Regulation 1169/2011 of the European Parliament and of the Council on the provision of food information to consumers;
“outer container” means a container which contains two or more items, at least one of which is a package to which these Regulations apply, provided that:
(a)the items were placed in the container without the purchaser being present;
(b)the items cannot be removed from the container without the container being opened or undergoing a perceptible modification; and
(c)the container is intended, or would normally be regarded as appropriate, for sale to an ultimate consumer as the outermost layer of packaging;
“package” means the combination of a product and the individual package in which it is packed, provided that:
(a)the product is placed in the package without the purchaser being present; and
(b)except in the case of knitting yarn, the quantity of the product in the package cannot be altered without the package being opened or undergoing a perceptible modification;
“packer” means the person who placed the product in the package or the packages in the outer container;
“pre-packed” means, in relation to food, any single item for presentation as such to the final consumer and to mass caterers, consisting of a food and the packaging into which it was put before being offered for sale, whether such packaging encloses the food completely or only partially, but in any event in such a way that the contents cannot be altered without opening or changing the packaging; ‘pre-packed food’ does not cover foods packed on the sales premises at the consumer’s request or pre-packed for direct sale;
“reference test” means the tests set out in Schedule 2;
“the 1985 Act” means the Weights and Measures Act 1985;
“the 1986 Regulations” means the Weights and Measures (Packaged Goods) Regulations 1986 ;
“tolerable negative error” means the amount set out in the table in Schedule 3 in relation to the nominal quantity of the package.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/uksi/2006/659/regulation/2 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/weights-and-measures-packaged-goods-regulations-2006/regulation-2
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

