# The Wireless Telegraphy (Licence Award) Regulations 2012, Regulation 2: Interpretation

Extent: E+W+S+N.I.

(1) In these Regulations—
“1800 MHz band” has the meaning given in regulation 18(6);
“additional price” has the meaning given in regulation 106(1);
“adjusted demand” shall be construed in accordance with regulation 30;
“applicant” means a body corporate making an application for a licence;
“applicant group” means, in relation to an applicant—
(a) that applicant;
(b) each associate of that applicant; and
(c) each person in respect of whom the applicant has delivered to OFCOM a completed document in the form set out in Schedule 5;
“assignment stage” has the meaning given in regulation 17(1);
“assignment stage bid” has the meaning given in regulation 88(2);
“assignment stage bid form” has the meaning given in regulation 93(1);
“assignment stage option” has the meaning given in regulation 88(5);
“assignment stage option list” has the meaning given in regulation 88(5);
“assignment stage round” has the meaning given in regulation 72(2);
“associate” means, in relation to an applicant or bidder, a person who has a material interest in that applicant or bidder;
“authorised person” means a person specified by an applicant in its application as authorised to bind that applicant for all purposes relating to the award process;
“base price” has the meaning given in regulation 68;
“bidder” means an applicant which has qualified to bid in the award process and which has not withdrawn from the award process on or before the last day for withdrawal;
“bidder group” shall be construed in accordance with regulation 6(3);
“confidential information” means, in relation to any applicant or bidder, any information which is not in the public domain and which, if it were made public or disclosed to another applicant (or potential applicant) or bidder or a member of their respective applicant or bidder group, would be likely to affect decisions that such other applicant (or potential applicant) or bidder may make in relation to the award process;
“deadline”, in relation to any requirement imposed on any person by or under these Regulations, means (as the case may require)—
(a) the time,
(b) the date, or
(c) the date, and the time on that date,
by which that requirement must be fulfilled by that person;
“electronic auction system” means the system established by OFCOM for bidders to participate in the award process;
“eligibility limit” means, in relation to a bidder, a number of eligibility points which limits the bids that may be made by the bidder in the principal stage in accordance with these Regulations;
“end of round time” has the meaning given in regulation 53(1);
“excess demand” shall be construed in accordance with regulation 29;
“existing spectrum holdings” has the meaning given in regulation 4(6);
“final principal stage deposit” has the meaning given in regulation 69(a)(i)(cc);
“GHz” means gigahertz;
“grant stage” has the meaning given in regulation 17(1);
“initial deposit” shall be construed in accordance with regulation 4(3)(b);
“key bid” shall be construed in accordance with regulation 31;
“last day for withdrawal” has the meaning given in regulation 12(1);
“licence” means a wireless telegraphy licence to be granted pursuant to these Regulations to establish or use a wireless telegraphy station or install or use wireless telegraphy apparatus in the United Kingdom at frequencies to be determined in accordance with the procedure set out in Part 4 of these Regulations;
“material interest” means, whether held directly or indirectly—
(a) any interest (construed in accordance with sections 820 to 825 of the Companies Act 2006) in—
(i) any share which carries, or any shares which together carry, more than twenty five per cent. of the votes entitled to be cast at a general meeting of the applicant or bidder; or
(ii) any share or shares in the case where the consent of the holder of that share or those shares is required for the conduct of any business of the applicant or bidder; or
(b) the right to appoint or remove a majority of the applicant’s or bidder’s board of directors;
“MHz” means megahertz;
“OFCOM” means the Office of Communications;
“OFCOM’s bank account” means the bank account nominated by OFCOM for the purposes of the award process, details of which are published on their internet website;
“opt-in bid” has the meaning given in regulation 20(1);
“opt-in bid form” has the meaning given in regulation 20(2);
“opt-in round” has the meaning given in regulation 17(2);
“opt-in selection” has the meaning given in regulation 19(5);
“opted-in bidder” has the meaning given in regulation 21(3);
“permissible bid selection” has the meaning given in regulation 22(5);
“permissible bid selection list” has the meaning given in regulation 22(5);
“pounds” means pounds sterling;
“primary bid” has the meaning given in regulation 25(3);
“primary bid form” has the meaning given in regulation 25(6);
“primary bid rounds” has the meaning given in regulation 17(2);
“principal stage” has the meaning given in regulation 17(1);
“principal stage bid” means an opt-in bid, a primary bid, or a supplementary bid;
“recorded spectrum holdings” has the meaning given in regulation 16(2);
“round” means a period of time specified by OFCOM during which bidders may make bids in accordance with the procedure set out in Part 4 of these Regulations;
“round price” shall be construed in accordance with regulation 25;
“selection of lots” has the meaning given in regulation 17(4);
“spectrum cap rule” shall be construed in accordance with regulation 24;
“supplementary bid” has the meaning given in regulation 42;
“supplementary bids form” has the meaning given in regulation 43(1);
“supplementary bids round” has the meaning given in regulation 17(2);
“valid assignment stage bid” shall be construed in accordance with regulation 95;
“valid opt-in bid” shall be construed in accordance with regulation 21;
“valid primary bid” has the meaning given in regulation 26;
“valid principal stage bid” means a valid opt-in bid, a valid primary bid, or a valid supplementary bid;
“valid supplementary bid” has the meaning given in regulation 44;
“winning assignment stage bid” shall be construed in accordance with regulation 103, 104 or 105 as the case may require;
“winning bidder” means a bidder that submitted a winning principal stage bid; and
“winning principal stage bid” shall be construed in accordance with regulation 67.
(2) A reference in these Regulations to—
(a) an “800 MHz paired frequency lot”;
(b) a “2.6 GHz paired frequency lot”;
(c) a “2.6 GHz individual frequency lot”;
(d) the “800 MHz coverage obligation lot”;
(e) a “2.6 GHz concurrent low power 10 MHz lot”;
(f) a “2.6 GHz concurrent low power 20 MHz lot”;
shall be construed in accordance with Schedule 1.
(3) A reference in these Regulations to a “type of lot” or “lot” shall be construed in accordance with Schedule 1.
(4) A reference in these Regulations to a numbered 800 MHz paired frequency lot, a numbered 2.6 GHz paired frequency lot, a numbered 2.6 GHz individual frequency lot or a “block” of such lots shall be construed in accordance with Schedule 1.
(5) A reference in these Regulations to a number of “eligibility points” associated with lots shall be construed in accordance with Schedule 6.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/uksi/2012/2817/regulation/2 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/wireless-telegraphy-licence-award-regulations-2012/regulation-2
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

