{
  "url": "https://openlegislation.uk/wireless-telegraphy-licence-award-regulations-2020/regulation-2",
  "json_url": "https://openlegislation.uk/wireless-telegraphy-licence-award-regulations-2020/regulation-2.json",
  "legislation": "uksi/2020/1199",
  "legislation_title": "The Wireless Telegraphy (Licence Award) Regulations 2020",
  "legislation_url": "https://openlegislation.uk/wireless-telegraphy-licence-award-regulations-2020",
  "path": "regulation/2",
  "kind": "regulation",
  "number": "2",
  "heading": "Interpretation",
  "text": "(1) In these Regulations—\n“3.6 GHz assignment stage bid” shall be construed in accordance with regulation 68(1);\n“3.6 GHz assignment stage option” has the meaning given in regulation 68(4);\n“3.6 GHz assignment stage option list” has the meaning given in regulation 68(4);\n“3.6 GHz base price” has the meaning given in regulation 34(1);\n“3.6 GHz licence” has the meaning given in regulation 107(a);\n“3.6 GHz lot additional price” has the meaning given in regulation 100 or regulation 101 as the context requires;\n“700 MHz individual frequency lot additional price” has the meaning given in regulation 103;\n“700 MHz individual frequency lot assignment stage bid” shall be construed in accordance with regulation 71(1);\n“700 MHz individual frequency lot assignment stage option” has the meaning given in regulation 71(4);\n“700 MHz individual frequency lot assignment stage option list” has the meaning given in regulation 71(4);\n“700 MHz individual frequency lot base price” has the meaning given in regulation 34(2);\n“700 MHz licence” has the meaning given in regulation 107(b);\n“700 MHz paired frequency lot additional price” has the meaning given in regulation 105;\n“700 MHz paired frequency lot assignment stage bid” shall be construed in accordance with regulation 74(1);\n“700 MHz paired frequency lot assignment stage option” has the meaning given in regulation 74(4);\n“700 MHz paired frequency lot assignment stage option list” has the meaning given in regulation 74(4);\n“700 MHz paired frequency lot base price” has the meaning given in regulation 34(3);\n“additional deposit” has the meaning given in regulation 15(1);\n“additional price” means the 3.6 GHz lot additional price, the 700 MHz individual frequency lot additional price or the 700 MHz paired frequency lot additional price;\n“adjacency agreement” means a full adjacency agreement or a partial adjacency agreement;\n“applicant” means a body corporate making an application for a licence;\n“applicant group” means in relation to an applicant—\n(a)that applicant;\n(b)each associate of that applicant; and\n(c)each person in respect of whom the applicant has delivered to OFCOM a completed document in the form set out in Schedule 3;\n“assignment stage” has the meaning given in regulation 19;\n“assignment stage bid” means a 3.6 GHz assignment stage bid, a 700 MHz individual lot assignment stage bid or a 700 MHz paired frequency lot assignment stage bid;\n“assignment stage form” shall be construed in accordance with regulation 65;\n“assignment stage option” means a 3.6 GHz assignment stage option, a 700 MHz individual frequency lot assignment stage option or a 700 MHz paired frequency lot assignment stage option;\n“assignment stage round” shall be construed in accordance with regulation 57;\n“associate” means, in relation to an applicant or bidder, a person who has a material interest in that applicant or bidder;\n“authorised person” means a person specified by an applicant in its application as authorised to bind that applicant for all purposes relating to the award process;\n“bidder” means an applicant which has qualified to bid in the award process and which has not withdrawn from the award process on or before the last day for withdrawal;\n“bidder group” shall be construed in accordance with regulation 7(3);\n“bidder ranking list” has the meaning given in regulation 30(2);\n“category one bidders” has the meaning given in regulation 30(1)(a);\n“category two bidders” has the meaning given in regulation 30(1)(b);\n“category three bidder” has the meaning given in regulation 30(1)(c);\n“confidential information” means, in relation to any applicant or bidder, any information which is not in the public domain and which, if it were made public or disclosed to another applicant (or potential applicant) or bidder or a member of their respective applicant or bidder group, would be likely to affect decisions that such other applicant (or potential applicant) or bidder may make in relation to the award process;\n“current round” means, except in regulations 41 to 43 where the meaning in regulation 40(2) applies, the principal stage round that has begun but has not yet ended;\n“deadline”, in relation to any requirement imposed on any person by or under these Regulations, means (as the case may require)—\n(a)the time;\n(b)the date; or\n(c)the date, and the time on that date;\nby which that requirement must be fulfilled by that person;\n“electronic auction system” means the system established by OFCOM for bidders to participate in the award process;\n“eligibility event” shall be construed in accordance with regulation 43;\n“eligibility limit” means, in relation to a bidder, a number of eligibility points which limits the bids that may be made by the bidder in a principal stage round;\n“eligibility points used” shall be construed in accordance with regulation 42;\n“excess demand” shall be construed in accordance with regulation 46;\n“existing spectrum holdings” has the meaning given in regulation 5(1);\n“financial exposure” shall be construed in accordance with regulation 54(2);\n“full adjacency agreement” shall be construed in accordance with regulation 82;\n“full adjacency agreement form” means the form in Schedule 9;\n“GHz” means gigahertz;\n“grant stage” has the meaning given in regulation 19;\n“initial deposit” shall be construed in accordance with regulation 4(3)(b);\n“last day for withdrawal” has the meaning given in regulation 13(1);\n“leftover 3.6 GHz lots” has the meaning given in regulation 69(2)(b)(ii), regulation 97(4)(e) or regulation 98(4)(d) as the context requires;\n“licence” means a wireless telegraphy licence to be granted pursuant to these Regulations to establish or use a wireless telegraphy station or install or use wireless telegraphy apparatus in the United Kingdom at frequencies comprised in one or more of the 3.6 GHz lots, 700 MHz individual frequency lots or 700 MHz paired frequency lots to be determined in accordance with the procedure set out in these Regulations;\n“material interest” means, whether held directly or indirectly—\n(a)any interest (construed in accordance with sections 820 to 825 of the Companies Act 2006 ) in—\n(i)any share which carries, or any shares which together carry, more than twenty-five per cent of the votes entitled to be cast at a general meeting of the applicant or bidder; or\n(ii)any share or shares in the case where the consent of the holder of that share or those shares is required for the conduct of any business of the applicant or bidder; or\n(b)the right to appoint or remove a majority of the applicant's or bidder's board of directors;\n“MHz” means megahertz;\n“most recent round” means the principal stage round that has most recently ended;\n“negotiation period” shall be construed in accordance with regulation 84(2);\n“OFCOM” means the Office of Communications;\n“OFCOM's bank account” means the bank account nominated by OFCOM for the purposes of the award process, details of which are published on their website;\n“overall bid list” has the meaning given in regulation 31(3);\n“overall bid constraint” shall be construed in accordance with regulation 18;\n“partial adjacency agreement” shall be construed in accordance with regulation 83;\n“partial adjacency agreement form” means the form in Schedule 8;\n“partial agreement parties” has the meaning given in regulation 83;\n“pounds” means pounds sterling;\n“previous round” means the principal stage round that immediately preceded the most recent round;\n“principal stage” has the meaning given in regulation 19;\n“principal stage bid” shall be construed in accordance with regulation 22;\n“principal stage form” shall be construed in accordance with regulation 21;\n“principal stage round” shall be construed in accordance with regulation 20;\n“required assignment stage deposit” shall be construed in accordance with regulation 81;\n“required final principal stage deposit” shall be construed in accordance with regulation 55;\n“round” means a period of time specified by OFCOM during which bidders may make bids in accordance with the procedure set out in these Regulations;\n“round event” shall be construed in accordance with regulation 23;\n“round price” shall be construed in accordance with regulations 24 to 28;\n“standing high bid status” shall be construed in accordance with regulations 29 to 32;\n“third party” has the meaning given in regulation 4(3)(a)(iii)(ee);\n“third party parent” has the meaning given in regulation 4(3)(a)(iii)(ff);\n“total 3.6 GHz base price” has the meaning given in regulation 35(1);\n“total 700 MHz individual frequency lot base price” has the meaning given in regulation 35(2);\n“total 700 MHz paired frequency lot base price” has the meaning given in regulation 35(3);\n“total auction sum” shall be construed in accordance with regulation 114;\n“total base price” means, in respect of a bidder, the sum of that bidder's total 3.6 GHz base price (if any), total 700 MHz individual frequency lot base price (if any), and total 700 MHz paired frequency lot base price (if any);\n“total frequencies associated with a bidder's principal stage form” has the meaning given in regulation 37(2);\n“valid 3.6 GHz assignment stage bid” shall be construed in accordance with regulation 70(4);\n“valid 700 MHz individual frequency lot assignment stage bid” shall be construed in accordance with regulation 73(4);\n“valid 700 MHz paired frequency lot assignment stage bid” shall be construed in accordance with regulation 76(4);\n“valid assignment stage bid” means a valid 3.6 GHz assignment stage bid, a valid 700 MHz individual frequency lot assignment stage bid and 700 MHz paired frequency lot assignment stage bid;\n“valid assignment stage form” shall be construed in accordance with regulation 66;\n“valid combination of 3.6 GHz assignment stage bids” shall be construed in accordance with regulation 97(4) or regulation 98(4) as the context requires;\n“valid combination of 700 MHz individual frequency lot assignment stage bids” shall be construed in accordance with regulation 102(4);\n“valid combination of 700 MHz paired frequency lot assignment stage bids” shall be construed in accordance with regulation 104(4);\n“valid full adjacency agreement” shall be construed in accordance with regulation 86;\n“valid partial adjacency agreement” shall be construed in accordance with regulation 87;\n“valid request to carry forward its eligibility limit” shall be construed in accordance with regulation 21;\n“valid principal stage bid” shall be construed in accordance with regulation 21;\n“valid principal stage form” shall be construed in accordance with regulation 21;\n“winning 3.6 GHz assignment stage bid” shall be construed in accordance with regulation 97(2) or 98(2) as the context requires;\n“winning 700 MHz individual frequency lot assignment stage bid” shall be construed in accordance with regulation 102(2);\n“winning 700 MHz paired frequency lot assignment stage bid” shall be construed in accordance with regulation 104(2);\n“winning assignment stage bid” means a winning 3.6 GHz assignment stage bid, a winning 700 MHz individual frequency lot assignment stage bid or a winning 700 MHz paired frequency lot assignment stage bid;\n“winning bidder” means a winning bidder for 3.6 GHz lots, a winning bidder for 700 MHz individual frequency lots or a winning bidder for 700 MHz paired frequency lots;\n“winning bidder for 3.6 GHz lots” means a bidder who made bids for 3.6 GHz lots which became winning principal stage bids in accordance with regulations 33;\n“winning bidder for 700 MHz individual frequency lots” means a bidder who made bids for 700 MHz individual frequency lots which became winning principal stage bids in accordance with regulations 33;\n“winning bidder for 700 MHz paired frequency lots” means a bidder who made bids for 700 MHz paired frequency lots which became winning principal stage bids in accordance with regulations 33;\n“winning combination of valid 3.6 GHz assignment stage bids” shall be construed in accordance with regulation 97(3) or regulation 98(3) as the context requires;\n“winning combination of valid 700 MHz individual frequency lot assignment stage bids” shall be construed in accordance with regulation 102(3);\n“winning combination of valid 700 MHz paired frequency lot assignment stage bids” shall be construed in accordance with regulation 104(3); and\n“winning principal stage bid” shall be construed in accordance with regulations 33.\n(2) A reference in these Regulations to a “3.6 GHz lot”, a “700 MHz individual frequency lot” or a “700 MHz paired frequency lot” shall be construed in accordance with Schedule 1.\n(3) A reference in these Regulations to a “lot type” or “lot” shall be construed in accordance with Schedule 1.\n(4) A reference in these Regulations to a numbered 3.6 GHz lot, a numbered 700 MHz individual frequency lot, a numbered 700 MHz paired frequency lot or a “block” of such lots shall be construed in accordance with Schedule 1.",
  "extent": "E+W+S+N.I.",
  "status": null,
  "version": "current",
  "annotations": [
    {
      "type": "M",
      "label": "M1",
      "text": "2006 c.46."
    },
    {
      "type": "I",
      "label": "I1",
      "text": "Reg. 2 in force at 18.11.2020, see reg. 1(1)"
    }
  ],
  "outstanding_effects": [],
  "provenance": {
    "source": "legislation.gov.uk",
    "source_url": "https://www.legislation.gov.uk/uksi/2020/1199/regulation/2",
    "retrieved_at": "2026-10-28T22:23:43.741135+00:00"
  },
  "licence": "Open Government Licence v3.0",
  "licence_url": "https://www.nationalarchives.gov.uk/doc/open-government-licence/version/3/",
  "attribution": "Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives."
}