# The Zootechnical Standards Regulations 1992, Regulation 2: Interpretation


(1) In these Regulations, unless the context otherwise requires—
“flock book” means any book, register, file or data medium—
(a) which is maintained by a recognised breeders' organisation; and
(b) in which pure bred breeding sheep or goats of a given breed are entered or registered with mention of their ancestors;
“herd book” means any book, file or data medium—
(a) which is maintained by a recognised breeders' association; and
(b) in which pure bred breeding pigs of a specified breed or, as the case may be, pure bred bovines of a given breed, are entered or registered with mention of their ancestors;
“Minister” means in relation to England, the Minister of Agriculture, Fisheries and Food and, in relation to Wales and Scotland, the Secretary of State;
“recognised organisation” means an organisation recognised by the Minister for the purposes of these Regulations.
(2) Any reference in these Regulations to a Schedule is a reference to a Schedule to these Regulations.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/uksi/1992/2370/regulation/2 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/zootechnical-standards-regulations-1992/regulation-2
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

