Paragraph 73 Application and Interpretation of this PartF1
This Part applies where a remedy member (“M”) has died and an eligible decision-maker is required to make a decision or election under this Schedule.
In this Part—
“adult” means—
- (a)
in England and Wales, and Northern Ireland, a person over the age of 18;
- (b)
in Scotland, a person over the age of 16;
- (a)
“beneficiary” means a person who has become entitled to receive any death benefit;
“child”, except in the term “eligible child”, means—
- (a)
in England and Wales, and Northern Ireland, a person under the age of 18;
- (b)
in Scotland, a person under the age of 16;
- (a)
“death benefit” means a benefit payable under Part E of Schedule 1 or Part 6 of the AFP Regulations 2014 in relation to the death of a member;
“guardian” means a person with parental responsibility for a child, and where there is more than one person with parental responsibility for a child, the person with whom the child usually resides;
“personal representative” means the person or persons named in the—
- (a)
Grant of Probate, or
- (b)
Grant of Letters of Administration, or
- (c)
Confirmation
issued in respect of M’s estate;
- (a)
“surviving adult” means—
- (a)
a surviving spouse,
- (b)
a surviving civil partner, or
- (c)
a surviving adult dependant within the meaning of regulation 67 of the AFP Regulations 2014.
- (a)
In this Part, a reference to—
a beneficiary is a reference to a beneficiary of death benefits in relation to M’s remediable service;
an eligible child is a reference to an eligible child of M;
a surviving adult is a reference to a surviving adult in relation to M.
Annotations
Textual amendments
- F1
Sch. 3 inserted (1.10.2023) by The Armed Forces Pensions (Remediable Service) Regulations 2023 (S.I. 2023/998), reg. 1(b), Sch. 2
Notes on Schedule 3
Modifications
- C1
Schs. 1-3 modified (14.7.2026 for the tax year 2014-15 and subsequent tax years) by The Public Service Pension Schemes (Rectification of Unlawful Discrimination) (Tax) Regulations 2026 (S.I. 2026/673), regs. 1(2), 10