OpenLegislation

Regulation 2 Interpretation

Changes not yet applied. Later legislation changes this provision in ways not yet written into the text below:

(1)

In these Regulations unless the context otherwise requires—

  • “the Act” means the Building Act 1984;

  • “building” means any permanent or temporary building but not any other kind of structure or erection, and a reference to a building includes a reference to part of a building;

  • “building work” has the meaning given in regulation 3(1) of the Principal Regulations;

  • “controlled service or fitting” means a service or fitting in relation to which Part G, H or J of Schedule 1 to the Principal Regulations imposes a requirement;

  • “day” means any period of 24 hours commencing at midnight and excludes any Saturday, Sunday, Bank holiday or public holiday;

  • “dwelling” includes a dwelling-house and a flat;

  • “dwelling-house” does not include a flat or a building containing a flat;

  • “energy rating” of a dwelling means a numerical indication of the overall energy efficiency of that dwelling obtained by the application of a procedure approved by the Secretary of State under regulation 16(2) of the Principal Regulations;

  • “fire authority” means the authority discharging in the area in which the premises are or are to be situated the functions of fire authority under the Fire Services Act 1947f1;

  • “flat” means separate and self-contained premises constructed or adapted for use for residential purposes and forming part of a building from some other part of which it is divided horizontally;

  • “material alteration” has the meaning given in regulation 3(2) of the Principal Regulations;

  • “material change of use” has the meaning given in regulation 5 of the Principal Regulations;

  • “the Principal Regulations” means the Building Regulations 2000f2.

(2)

Where any regulation requires the use of a numbered form in Schedule 2, a form substantially to the like effect may be used.

(3)

Any reference in these Regulations to the carrying out of work includes a reference to the making of a material change of use.

(4)

Any reference in these Regulations to an initial notice (whether or not combined with a plans certificate) shall in an appropriate case be construed as a reference to that initial notice as amended by an amendment notice which has been accepted by a local authority.

Annotations

Footnotes

f1

1947 c. 41.

f2

S.I. 2000/2531.