OpenLegislation

Regulation 3 Interpretation: bodies corporate and associated bodies corporateI1

England and Wales

For the purposes of these Regulations—

(a)

“body corporate” includes a body incorporated outside the United Kingdom but does not include—

(i)

a corporation sole; or

(ii)

a partnership that, whether or not a legal person, is not regarded as a body corporate under the law by which it is governed;

(b)

bodies corporate are associated if—

(i)

one is a subsidiary of the other; or

(ii)

both are subsidiaries of the same body corporate,

and for these purposes “subsidiary” has the meaning given by section 1159 of, and Schedule 6 to, the Companies Act 2006f1 with the substitution, in relation to CIOs, of references to charity trustees for references to directors.

Annotations

Commencement

I1

Reg. 3 in force at 2.1.2013, see reg. 1

Footnotes

f1

2006 c.46. There are amendments to the Act not relevant to these Regulations.