OpenLegislation

Regulation 2 Interpretation

Original text. Later amendments are not shown.

(1)

In these Regulations except where the context otherwise requires—

  • “approved body” means a body approved by the Secretary of State under regulation 6;

  • “clinical thermometer” means a thermometer to which these Regulations apply in accordance with regulation 3;

  • “the Directive” means Council Directive No. 76/764/EEC on the approximation of the laws of the member States on clinical mercury–in–glass, maximum reading thermometersf1, as amended by Council Directive No. 83/128/EECf2 and Commission Directive No. 84/414/EECf3;

  • “inspector” means a person authorised in writing by the Secretary of State to be an inspector for the purposes of these Regulations;

  • “the 1988 Regulations” means the Measuring Instruments (EEC Requirements) Regulations 1988f4;

(2)

In these Regulations, unless the context otherwise requires, any reference to a numbered regulation is a reference to the regulation bearing that number and any reference in a regulation to a numbered paragraph is a reference to the paragraph of that regulation bearing that number.

Annotations

Footnotes

f1

O.J. No. L262, 27.9.1976, p.139.

f2

O.J. No. L91, 9.4.1983, p.29.

f3

O.J. No. L228, 25.8.1984, p.25.

f4

S.I. 1988/186, amended by S.I. 1988/1128 and 1992/1579.