OpenLegislation

Regulation 21 Registration authority’s duty to publicise applicationI1

England and Wales

(1)

As soon as reasonably practicable after receiving an application complying with regulations 16 and 17, the registration authority must—

(a)

publish a notice of the application on its website;

(b)

serve a notice of the application by e-mail on anyone who has previously asked to be informed of all applications, and who has given the authority an e-mail address for that purpose; and

(c)

subject to paragraphs (2) and (3), serve a notice of the application on each of the persons specified in Schedule 7 in relation to an application of that kind.

(2)

In relation to any application, the registration authority may decide that paragraph 1(c) of Schedule 7 does not apply in respect of the requirement to serve a notice on the persons registered as owners of rights of common in gross, if it considers that those persons are so numerous that it would not be reasonably practicable to serve notice of the application on all of them.

(3)

A requirement pursuant to paragraph 2 of Schedule 7 to serve a notice on an owner of land does not apply if it is not reasonably practicable to identify that person.

(4)

The requirements in paragraph (5) apply in relation to—

(a)

an application under section 15(1) of the 2006 Act;

(b)

an application under section 19 of the 2006 Act, for the removal of registered land from, or for the addition of land to, a register; or

(c)

an application under Schedule 2 to the 2006 Act.

(5)

As soon as reasonably practicable after receiving such an application, the registration authority must—

(a)

post a notice of the application for not less than 42 days at or near at least one obvious place of entry to (or, if there are no such places, at or near at least one conspicuous place on the boundary of) the land to which the application relates; and

(b)

serve a notice of the application on every other local authority for that area.

(6)

Where a notice posted under paragraph (5)(a) is, without any fault or intention of the registration authority, removed, obscured or defaced before the period of 42 days referred to in that paragraph has elapsed, the authority is to be treated as having complied with the requirements of that paragraph.

Annotations

Commencement

I1

Reg. 21 in force at 15.12.2014, see reg. 1(1)(b)