Article 2 Interpretation
In this Order, unless the context otherwise requires—
-
“the Act” means the Planning (Listed Buildings and Conservation Areas) Act 1990;
-
“building” means an ecclesiastical building which is for the time being used for ecclesiastical purposes;
-
“church building” means a building whose primary use is as a place of worship;
-
“ecclesiastical exemption” means the exemption of buildings from the provisions of sections 3, 4, 7 to 9, 47, 54, 59 and 74 of the Act by virtue of sections 60(1) and 75(1)(b) of the Act;
-
“the Measure” means the Care of Cathedrals Measure 1990f1;
-
“the Methodist Church” means the Methodist Church as defined in section 2(1) of the Methodist Church Act 1976f2;
-
“monument” includes a tomb, gravestone or other memorial and any kerb or setting forming part thereof.
Unless the context otherwise requires any reference in this Order to—
a numbered article or Schedule is a reference to the article of or Schedule to this Order so numbered; and
a numbered paragraph is a reference to the paragraph so numbered in the article in which the reference appears.
Annotations
Footnotes
- f1
- f2