Section 32 Interpretation of Part 2I1
In this Part, except where the contrary intention appears—
“adjudicator” is to be read in accordance with section 25(3) of SSFA 1998;
“discontinue”, in relation to a maintained school, is to be read in accordance with section 15(8);
“foundation”, in relation to a foundation or voluntary school, has (subject to sections 25(8) and 27(8)) the meaning given by section 21(3) of SSFA 1998;
“ F1local authority”, in relation to a school maintained (or proposed to be maintained) by a local authority, means that authority;
“maintain”, in relation to a maintained school, has the same meaning as in SSFA 1998;
“maintained school” means any of the following schools in England—
- (a)
a community, foundation or voluntary school,
- (b)
a community or foundation special school, or
- (c)
a maintained nursery school;
- (a)
“prescribed” means prescribed by regulations;
“regulations” means regulations made under this Part by the Secretary of State.
For the purposes of this Part, a foundation or voluntary school has a religious character if it is designated by order under section 69(3) of SSFA 1998 as a school having such a character.
Annotations
Textual amendments
- F1
Words in Pts. 1-7 substituted (5.5.2010) by The Local Education Authorities and Children’s Services Authorities (Integration of Functions) Order 2010 (S.I. 2010/1158), art. 1, Sch. 2 para. 14(2)
Commencement
- I1
S. 32 in force at 1.4.2007 by S.I. 2007/935, art. 5(g)