Regulation 2 Interpretation
In these Regulations—
-
“the Act” means the Electricity Act 1989;
-
“contract capacity” means the wattage specified in a contract for the purchase of eligible electricity generated outside the United Kingdom;
-
“eligible electricity” means electricity generated outside the United Kingdom in prescribed circumstances;
-
“interconnector” means a system of electric lines and electrical plant by means of which electricity generated outside the United Kingdom may be conveyed to the United Kingdom;
-
“interconnector capacity” means the highest wattage of electricity which can be conveyed indefinitely by means of an interconnector without causing damage to it, measured—
- (a)
in the case of an interconnector between an alternating current system and a direct current system, on the alternating current side of the relevant converter-transformer; or
- (b)
in the case of an interconnector between two alternating current systems, at the first substation in the United Kingdom;
- (a)
-
“relevant converter-transformer” means—
- (a)
in relation to an interconnector having one converter-transformer located in the United Kingdom and another converter-transformer located outside the United Kingdom, the converter-transformer located in the United Kingdom; and
- (b)
in relation to an interconnector having only one converter-transformer, that converter-transformer;
- (a)
-
“prescribed circumstances” means the circumstances prescribed in regulation 3 of these Regulations.