Section 3 Episcopal houses of residence.C1
England
Where by a scheme a house of residence has become vested in the Commissioners, they may, at any time while it remains so vested, make therein such alterations, if any, as they deem necessary and let it to the bishop, and, if at any time they are of opinion that it is too large, or is not and cannot be made convenient, or is not required, for occupation by the bishop, they may deal with it in any of the following ways, that is to say, they may—
transfer it, upons such terms as may be agreed, to the diocesan authority for use for purposes connected with the diocese; or
convert it, or any part of it, for use for such other purposes, as having regard to any historical and other associations attaching to it, they may from time to time deem proper; or
sell, let or otherwise dispose of it; or
Where the Commissioners have disposed of, converted or demolished a house of residence under the preceding subsection, they may at any time purchase, take on lease, build or otherwise provide another house and may let that house to the bishop and, where under the said subsection they have demolished a part of a house of residence, or converted a part of it for use for other purposes, they may at any time alter or adapt and let to the bishop the part left standing or, as the case may be, the part not so converted.
Any house, or part of a house, let to the bishop under this section shall be an episcopal house of residence of the see.
Annotations
Textual amendments
- F1
Words substituted by virtue of Interpretation Measure 1925 (No. 1), s. 1
Marginal citations
- M1
Modifications
- C1
S. 3 excluded (31.1.2011) by Ecclesiastical Offices (Terms of Service) Measure 2009 (No. 1), ss. 11(5), 13(2) (with s. 9); 2010 No. 8, art. 2