Rule 24.13 Fees and expenses of examiner of the court
An examiner of the court may charge a fee for the examination.
The examiner need not send the deposition to the court unless the fee is paid.
The examiner's fees and expenses must be paid by the party who obtained the order for examination.
If the fees and expenses due to an examiner are not paid within a reasonable time, the examiner may report that fact to the court.
The court may order the party who obtained the order for examination to deposit in the court office a specified sum in respect of the examiner's fees and, where it does so, the examiner will not be asked to act until the sum has been deposited.
An order under this rule does not affect any decision as to the party who is ultimately to bear the costs of the examination.
Notes on Part 24
Textual amendments
- F1
Pt. 24 heading substituted (31.12.2020) by The Family Procedure Rules 2010 and Court of Protection Rules 2017 (Amendment) (EU Exit) Regulations 2019 (S.I. 2019/517), regs. 1(1), 16(2) (with reg. 25) (as amended by S.I. 2020/1493, regs. 1(1), 8(2)(d)); 2020 c. 1, Sch. 5 para. 1(1)