Regulation 2 Interpretation
In these Regulations–
-
“course of initial teacher training” means a course for the initial training of teachers in schools which is, for the time being, approved by the Secretary of State for the purposes of paragraph 2(a) or 2(b)(i) of Schedule 5 to the Education (Teachers) Regulations 1982f1;
-
“further education” has the meaning assigned to that expression by section 41 of the Education Act 1944f2;
-
“higher education” has the meaning assigned to that expression by section 120(1) of the Education Reform Act 1988; and
-
“relevant course” means a full-time course of 4 or more weeks duration or a part-time course involving more than 60 hours instruction.
Annotations
Footnotes
- f1
-
S.I. 1982/106; These Regulations, which were made under section 27 of the Education Act 1980 (c. 20) (which is repealed and re-enacted (with modifications) by section 218 of the Education Act 1988), continue to have effect by virtue of section 17(2) of the Interpretation Act 1978 (c. 30).
- f2
-
1944 c. 31. Section 41 was substituted by section 120(2) of the Education Reform Act 1988.