OpenLegislation

Regulation 272 Interpretation

In this Chapter—

  • “appropriate practitioner” means any of the persons described as appropriate practitioners in relation to any prescription only medicine in regulation 214(3), (5) and (6);

  • “regulated medicinal product” means a medicinal product containing aspirin, paracetamol or more than 24mg of elemental iron, in the form of tablets, capsules, pills, lozenges, pastilles, suppositories or oral liquids, but does not include—

    1. (a)

      effervescent tablets containing not more than 25% of aspirin or paracetamol by weight;

    2. (b)

      medicinal products in sachets or other sealed containers which hold only one dose;

    3. (c)

      medicinal products which are not intended for retail sale or for supply in circumstances corresponding to retail sale; or

    4. (d)

      medicinal products which are for export only.