OpenLegislation

Paragraph 1.2 Interpretation

Original text. Later amendments are not shown.

(1)

In these rules, unless the context otherwise requires—

  • “appendix” means an appendix prepared pursuant to rules 5.21, 5.22 and 5.57;

  • “Board” means a Board of the Judicial Committee comprising a quorum (or more) of members of the Committee;

  • “Case” means a succinct written statement of a party’s argument prepared in accordance with rules 5.30, 5.31 and 5.56;

  • “counsel”, in relation to any proceedings, includes any person with a right of audience before the Judicial Committee in those proceedings;

  • “court” includes a tribunal;

  • “judgment” includes decree, order, sentence, decision, determination or declaration of any court, judge or judicial officer;

  • “Judicial Committee” means the Judicial Committee of the Privy Council;

  • “Law Officer” means the Attorney General, the Lord Advocate, the Advocate General for Scotland or the Attorney General for Northern Ireland;

  • “Registrar” means the Registrar of the Privy Council;

  • “Registry” means the Registry of the Judicial Committee, Downing Street, London SW1.;

  • “solicitor” includes a London agent;

  • “statement” means a statement of facts and issues prepared pursuant to rule 5.20.

(2)

Where by these rules any step is required to be taken in connection with proceedings in the Judicial Committee, whether in the way of lodging a document, entering an appearance, lodging security, or otherwise, such step shall be taken in the Registry.

(3)

Where a party is acting in person in any proceedings references in these rules to that party’s counsel or solicitor shall, except in rule 5.14(2), be construed as references to that party in person