Article 2 Interpretation.
Subject to rule 29 of these Rules, in these Rules the following expressions have the meanings hereby respectively assigned to them, that is to say:—
-
“the Act of 1933” means the Children and Young Persons Act 1933f1;
-
“the Act of 1963” means the Children and Young Persons Act 1963f2;
-
“the Act of 1969” means the Children and Young Persons Act 1969f3;
-
“the Act of 1980” means the Child Care Act 1980f4;
-
“the Act of 1986” means the Children and Young Persons (Amendment) Act 1986f5;
-
“child” means a person under the age of fourteen;
-
“court” means a juvenile court except that in Part VII it means a magistrates' court, whether a juvenile court or not;
-
“register” means the separate register kept for the juvenile court pursuant to rule 37 of these Rules;
-
“young person” means a person who has attained the age of fourteen and is under the age of seventeen.
In these Rules, unless the context otherwise requires, any reference to a rule, Part or Schedule shall be construed as a reference to a rule contained in these Rules, a Part thereof or a Schedule thereto, and any reference in a rule to a paragraph shall be construed as a reference to a paragraph of that rule.
Annotations
Footnotes
- f1
- f2
- f3
- f4
- f5