Article 2 Interpretation
England, Wales and Scotland
In this Order—
-
“authorised officer” means a person authorised by the Secretary of State to be an inspector for the purposes of the Plant Health (Great Britain) Order 1993f1 or any other officer of the Secretary of State;
-
“certificate”, in relation to an application made pursuant to this Order, means either a phytosanitary certificate or a reforwarding phytosanitary certificate, as the case may be;
-
“phytosanitary certificate” means a certificate duly completed in the form set out in Schedule 1 or in such other similar form as may be agreed between the Secretary of State and the third country whose phytosanitary requirements the certificate is intended to meet;
-
“reforwarding phytosanitary certificate” means a certificate duly completed in the form set out in Schedule 2 or in such other similar form as may be agreed between the Secretary of State and the third country whose phytosanitary requirements the certificate is intended to meet; and
-
“third country” has the same meaning in this Order as in the Plant Health (Great Britain) Order 1993.
This Order shall not apply in respect of any certificate or service provided by or on behalf of the Forestry Commissioners.
Annotations
Footnotes
- f1
-
S.I. 1993/1320, to which there are amendments but none relevant to this Order.