OpenLegislation

Regulation 2 Interpretation

Changes not yet applied. Later legislation changes this provision in ways not yet written into the text below:

In these Regulations —

  • “accredited institution” (“sefydliad achrededig”) means an institution accredited by the Higher Education Funding Council for Wales as a provider of courses satisfying such provisions as to curricula and other criteria as may be from time to time specified by the National Assemblyf1;

  • “maintained school” (“ysgol a gynhelir”) means a community, foundation or voluntary school or a community or foundation special school (within the meaning of the School Standards and Framework Act 1998 f2);

  • “the National Assembly” (“y Cynulliad Cenedlaethol”) means the National Assembly for Wales;

  • “post-graduate teacher training course” (“cwrs ôl-raddedig o hyfforddiant athrawon”) means a post-graduate course of initial training for teachers which –

    1. (a)

      is provided at an accredited institution in Wales; and

    2. (b)

      leads to a person who completes it successfully becoming a qualified teacher;

  • “qualified teacher” (“athro neu athrawes gymwysedig”) means a person who –

    1. (a)

      is a qualified teacher in accordance with provision made by or under regulations made for either Wales or England under section 218 of the Education Reform Act 1988f3; or

    2. (b)

      is determined to be a qualified teacher by the National Assembly or the Secretary of State in accordance with any provision so made.

Annotations

Footnotes

f1

A list of currently designated institutions may be obtained from the Higher Education Funding Council for Wales at Linden Court, The Orchards, Ty Glas Avenue, Llanishen, Cardiff, CF4 5DZ.

f2

1998 c. 31.

f3

1988 c. 40. The current Regulations are the Education (Teachers' Qualifications and Health Standards) (Wales) Regulations 1999 (S.I. 1999/2817 (W.18)) and the Education (Teachers' Qualifications and Health Standards) (England) Regulations 1999 (S.I. 1999/2166).