Section 56 Interpretation of Part II.I1
In this Part of this Act—
“designated institution” has the meaning given by section 44(2) of this Act;
“governing body”, in relation to an institution, means—
- (a)
in the case of an institution conducted by a body corporate, that body;
- (b)
in the case of a university not falling within paragraph (a) above, the executive governing body which has responsibility for the management and administration of its revenue and property and the conduct of its affairs;
- (c)
in the case of any other institution not falling within paragraph (a) or (b) above for which the Secretary of State by regulations or the Privy Council by order has constituted a governing body, that governing body; and
- (d)
in any other case, any board of governors of the institution or any person responsible for the management of the institution, whether or not formally constituted as a governing body or board of governors; and
- (a)
“higher education” has the meaning given by section 38 of this Act.
In this Part of this Act, references to institutions within the higher education sector are to—
universities; and
designated institutions.
Any reference in any enactment (including an enactment contained in a subordinate instrument) passed or made before the passing of this Act to a college of education shall be construed as a reference to a designated institution which provides courses for the education and training of teachers.
Annotations
Modifications
- C1
S. 56(2) applied (1.4.1993) by 1973 c. 50, s. 8(4)(b) (as substituted (1.4.1993) by 1993 c. 19, s. 45; S.I. 1993/2503, art. 2(3), Sch. 3).
Commencement
- I1
S.56 wholly in force at 16.5.1992 see s. 63(2) and S.I. 1992/817, art. 3(2), Sch. 1