Part 33 DEMOLITION OF BUILDINGS
| Class A | ||
| Permitted development | A. | Any building operation consisting of the demolition of a building. |
| Development not permitted | A.1 | Development is not permitted by Class A if the building is in an area of townscape character or an area of village character except any such building— (a) the demolition of which is required or permitted to be carried out under any statutory provision; (b) the demolition of which is required to be carried out by virtue of an obligation arising under an agreement made under section 76 of the 2011 Act; or (c) included in a vesting order under Article 48 or 87 of the Housing (Northern Ireland) Order 1981 M1. |
| Interpretation of Part 33 | A.2 | For the purposes of Part 33— “area of townscape character” means—
“area of village character” means an area designated as such in a departmental development plan or in a local development plan prepared under Part 2 of the 2011 Act or a draft of such a plan; “departmental development plan” has the same meaning as in the Schedule to the Planning (Local Development Plan) Regulations (Northern Ireland) 2015 M2. |
Annotations
Marginal citations
- M1
- M2
S.R. 2015 No.62