The Premium Savings Bonds (Amendment) Regulations 1976
S.I. 1976/1543 · Made 15 September 1976
NATIONAL DEBT
Made 15th September 1976
Laid before Parliament 30th September 1976
Coming into Operation 1st November 1976
The Treasury, in the exercise of the powers conferred on them by Section 11 of the National Debt Act 1972 and of all other powers enabling them in that behalf, hereby make the following Regulations:—
Contents
1
These Regulations may be cited as the Premium Savings Bonds (Amendment) Regulations 1976, and shall come into operation on the 1st November 1976.
2
The Interpretation Act 1889 shall apply for the interpretation of these Regulations as it applies for the interpretation of an Act of Parliament.
3
The principal regulations shall be amended—
in Regulation 2(1)—
in the definition of “multiple bond” by substituting for the words “unit bonds” wherever they appear the words “bond units”;
by substituting for the definition of “unit bond” the following definition—
““unit” means, in relation to bonds of any series, the unit in which bonds of that series are denominated. ”
in Regulation 5 by substituting for the words “unit bonds” wherever they appear the words “bond units”;
by substituting for Regulation 6 the following Regulation—
“6Not less than five bond units may be purchased in the name of any one person at any time, and bonds shall not be purchased except in five bond units or multiples thereof.”;
in Regulation 7(2) by substituting for the words “unit bonds” the words “bond units”;
in Regulation 8(4) by substituting for the words “unit bond” the words “bond unit”;
in Regulation 19(1)(b) by substituting for the words “unit bonds” the words “bond units”.
Signature
David Stoddart
T. Pendry
Two of the Lords Commissioners of Her Majesty's Treasury
15th September 1976
Explanatory note
These Regulations, which amend the Premium Savings Bonds Regulations 1972, increase the minimum purchase of bonds from two units to five units (£2 to £5) and provide that bonds will be issued in multiples of five units only. As a consequence of these amendments the concept of a unit bond in the 1972 regulations have been replaced by that of a bond unit.