OpenLegislation

Section 64 Interpretation of Part VI.

United Kingdom

F1(1)

In this Part—

“authorised officer” means an officer authorised by or in accordance with directions of the Defence Council for the purposes of this Part;

“call-out notice” means a notice under section 58;

“call-out order” means an order under section 52, 54 or 56; and

“service under a call-out order”, and “service” mean permanent service on being called out under this Part on the authority of a call-out order.

F2(2)

The powers under sections 52, 54 and 56 to make a call-out order are each to be interpreted as including power to do so in circumstances in which an order could also be made under another of those sections.

Annotations

Textual amendments

F1

S. 64 renumbered as s. 64(1) (1.10.2014) by Defence Reform Act 2014 (c. 20), ss. 45(8)(a), 50(1) (with s. 49(4), Sch. 7 para. 12(3)); S.I. 2014/2370, art. 4(b)

F2

S. 64(2) inserted (1.10.2014) by Defence Reform Act 2014 (c. 20), ss. 45(8)(b), 50(1) (with s. 49(4), Sch. 7 para. 12(3)); S.I. 2014/2370, art. 4(b)

Notes on Part VI

Modifications

C1

Ss. 28-77 (Pts. IV-VII) modified (1.4.1997) by Army Act 1955 c. 18, s. 9(6A) (as inserted (1.4.1997) by 1996 c. 14, s. 126, SCh. 7 paras. 1(3), 3(3))(with s. 72(5), Sch. 7 para. 2); S.I. 1997/305, art. 2(1))

Ss. 28-77 (Pt. IV-VII) modified (1.4.1997) by Army Act 1955 c. 18, s. 210, Sch. 7 para. 4A(6)(as inserted (1.4.1997) by 1996 c. 14, s. 126, Sch. 7 para. 3(3)(with s. 72(5), Sch. 7 para. 4); S.I. 1997/305, art. 2(1))

Ss. 28-77 (Pts. IV-VII) modified (1.4.1997) by Armed Forces Act 1966 c. 45, s. 4(6A) (as inserted (1.4.1997) by 1996 c. 14, s. 126, Sch. 7 para. 7(3)(with s. 72(5), Sch. 7 para. 8); S.I. 1997/305, art. 2(1))

C2

Pts. 4-7 modified (31.10.2009) by The Armed Forces (Discharge and Transfer to the Reserve Forces) (No. 2) Regulations 2009 (S.I. 2009/1091), regs. 1, 8(8)(b)